Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet goed in mijn vel

Over moeilijke emoties, in allerlei soorten.

Veelgestelde vragen:

Ik heb te weinig zelfvertrouwen/laag zelfbeeld/last van faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Bijna iedereen heeft er weleens last van. Maar wanneer je dit voortdurend ervaart, kan dit je hinderen en slecht laten voelen. Bepaalde negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het vertrouwen in jezelf afbrokkelt.

Ik ben bang, verdrietig, boos door iets wat ik op het nieuws zag. Wat nu?

We worden vaak overspoeld met nieuwsberichten, soms vergezeld van akelige beelden. Het is normaal als dat je raakt, en als het je angstig, boos en verdrietig maakt.

Ik lieg veel. Wat kan ik daaraan doen?

Aan jezelf en anderen toegeven dat je vaak liegt, is helemaal niet zo gemakkelijk. Met liegen maak je het voor jezelf en voor anderen vaak heel lastig. Anderen vinden jou misschien niet meer geloofwaardig. En wat geloof je zelf nog van je eigen verhalen?

Veelgestelde vragen:

Ik voel me al een hele tijd somber. Heb ik een depressie?

Wanneer je een somber gevoel hebt, wil dat niet meteen zeggen dat je een depressie hebt. We zetten het verschil tussen een dip en een depressie even op een rij.

Veelgestelde vragen:

Een familielid dat heel ziek is, kiest nu voor euthanasie. Hoe kan ik daarmee omgaan?

Mensen die ontzettend lijden aan een ziekte en waar de kans op genezing onbestaande is, kiezen soms om van hun lijden verlost te worden en sneller te sterven. Voor jou, als familielid, kan dat een hele schok zijn.

In mijn familie is er iemand met kanker. Ik ben bang om hem/haar te verliezen.

Als er kanker wordt vastgesteld bij iemand uit je omgeving is dat altijd even schrikken. Het is ook heel normaal dat je bezorgd bent om die persoon. En dat je bang bent dat deze zal sterven.

​Ik heb naaktfoto’s verstuurd en ik ben bang dat ze verspreid zullen worden. Wat nu?

Het gebeurt wel vaker dat je als jongere op een emotioneel moment iets doet en pas achteraf over de mogelijke gevolgen nadenkt. Alle jongeren nemen risico's, dus wees niet te streng voor jezelf.

​Ik ben bang van geesten. Bestaan ze echt of niet?

Neen, geesten bestaan niet echt. Hoe komt het dat je soms dingen ziet die er echt niet zijn? Je ogen kunnen alles toch perfect zien?

Veelgestelde vragen:

Ik wil er niet meer zijn… Ik denk aan zelfdoding. Wat nu?

Ik zie het niet meer zitten, ik wil er niet meer zijn…. Soms ben je zo ongelukkig of verdrietig en voel je je zo slecht in je vel, dat je weg wil.

Veelgestelde vragen:

Ik snijd mezelf en voel me er niet goed bij. Hoe stop ik ermee?

Jezelf snijden (= automutilatie) betekent dat je jezelf met een scherp voorwerp ergens op je lichaam (vaak een arm of been) gaat snijden. Het wordt ook 'krassen' genoemd. Er zijn veel redenen waarom iemand zichzelf gaat verwonden.

Recente forumposts

puistjes

hoe zorg je dat je geen puistjes hzbt???
lees meer
gepost door Glinsterende Muis | 2 uur geleden
16 keer bekeken
1 reactie
6 Geef

middelbaar

hallo ik ga naar eerste middelbaar dit word ee' lang verhaal in het 3de kleuter leerde ik een vriendin kennen roos(niet haar echte naal)we kwamen suoer goed overeens....in het derde leerjaar wouden...
lees meer
gepost door Glinsterende Muis | 2 uur geleden
20 keer bekeken
1 reactie
6 Geef

onzeker

Hey awel Wanneer ik uitga met mijn vriendinnen vind ik het altijd superleuk.Vaak komen er jongens op ons af, maar dit is altijd voor één van mijn vriendinnen, nooit voor mij. Ik voel me vaak zo...
lees meer
gepost door Anoniem | 10 uur geleden
17 keer bekeken
2 reacties
8 Geef

theorie oen

dag awel ik ben een meisje van 25 jaar ik wil heel graag voor mijn rijbewijs gaan maar ik heb wat problemen met mijn hersenen ik ben bij basisinducatie geweest en daar zeiden ze da ik eerst 2 dagen...
lees meer
gepost door Anoniem | 10 uur geleden
13 keer bekeken
0 reacties
8 Geef

Als alles fout lijkt te gaan

Hallo iedereen, Ik ben een meisje van 21 jaar en kamp nu al lange tijd met depressies en PTSS. Dit is al zo van mijn 13 jaar. Toen ik 13j was ben ik seksueel misbruikt geweest door de vader van een...
lees meer
gepost door Anoniem | 11 uur geleden
22 keer bekeken
2 reacties
8 Geef