Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet goed in mijn vel

Over moeilijke emoties, in allerlei soorten.

Veelgestelde vragen:

Ik heb te weinig zelfvertrouwen/laag zelfbeeld/last van faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Bijna iedereen heeft er weleens last van. Maar wanneer je dit voortdurend ervaart, kan dit je hinderen en slecht laten voelen. Bepaalde negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het vertrouwen in jezelf afbrokkelt.

Ik ben bang, verdrietig, boos door iets wat ik op het nieuws zag. Wat nu?

We worden vaak overspoeld met nieuwsberichten, soms vergezeld van akelige beelden. Het is normaal als dat je raakt, en als het je angstig, boos en verdrietig maakt.

Ik lieg veel. Wat kan ik daaraan doen?

Aan jezelf en anderen toegeven dat je vaak liegt, is helemaal niet zo gemakkelijk. Met liegen maak je het voor jezelf en voor anderen vaak heel lastig. Anderen vinden jou misschien niet meer geloofwaardig. En wat geloof je zelf nog van je eigen verhalen?

Veelgestelde vragen:

Ik voel me al een hele tijd somber. Heb ik een depressie?

Wanneer je een somber gevoel hebt, wil dat niet meteen zeggen dat je een depressie hebt. We zetten het verschil tussen een dip en een depressie even op een rij.

Veelgestelde vragen:

Een familielid dat heel ziek is, kiest nu voor euthanasie. Hoe kan ik daarmee omgaan?

Mensen die ontzettend lijden aan een ziekte en waar de kans op genezing onbestaande is, kiezen soms om van hun lijden verlost te worden en sneller te sterven. Voor jou, als familielid, kan dat een hele schok zijn.

In mijn familie is er iemand met kanker. Ik ben bang om hem/haar te verliezen.

Als er kanker wordt vastgesteld bij iemand uit je omgeving is dat altijd even schrikken. Het is ook heel normaal dat je bezorgd bent om die persoon. En dat je bang bent dat deze zal sterven.

​Ik heb naaktfoto’s verstuurd en ik ben bang dat ze verspreid zullen worden. Wat nu?

Het gebeurt wel vaker dat je als jongere op een emotioneel moment iets doet en pas achteraf over de mogelijke gevolgen nadenkt. Alle jongeren nemen risico's, dus wees niet te streng voor jezelf.

​Ik ben bang van geesten. Bestaan ze echt of niet?

Neen, geesten bestaan niet echt. Hoe komt het dat je soms dingen ziet die er echt niet zijn? Je ogen kunnen alles toch perfect zien?

Veelgestelde vragen:

Ik wil er niet meer zijn… Ik denk aan zelfdoding. Wat nu?

Ik zie het niet meer zitten, ik wil er niet meer zijn…. Soms ben je zo ongelukkig of verdrietig en voel je je zo slecht in je vel, dat je weg wil.

Veelgestelde vragen:

Ik snijd mezelf en voel me er niet goed bij. Hoe stop ik ermee?

Jezelf snijden (= automutilatie) betekent dat je jezelf met een scherp voorwerp ergens op je lichaam (vaak een arm of been) gaat snijden. Het wordt ook 'krassen' genoemd. Er zijn veel redenen waarom iemand zichzelf gaat verwonden.

Recente forumposts

Maak me zorgen om vriendin...

Hey (J)awel(lers), Ik maak me erg zorgen om m'n vriendin... Ze zit nu in het 1ste middelbaar en ik zit naast haar in de refter... Ze denkt altijd aan anderen en nooit aan haarzelf terwijl je ziet aan...
lees meer
gepost door Anoniem | 6 uur geleden
7 keer bekeken
0 reacties
4 Geef

Rode neuze dag

Hey awel Ik ben een meisje van 25 ik heb een beperking ik ben bang dat ik nog hader zal gepest worden door dit als ik hier aan mee ik heb dus een mailtje gestuurd in september voor graag mee te doen...
lees meer
gepost door Anoniem | 9 uur geleden
5 keer bekeken
0 reacties
4 Geef

Schrik dat mama wil zelfmoord plegen

Beste, Mijn mama is al een aantal jaar depressief. Ik maak me grote zorgen om haar. Ik heb alles al geprobeerd, we hebben een hondje gekocht dat ze na een paar dagen al niet meer wou. We proberen...
lees meer
gepost door Anoniem | 11 uur geleden
1 keer bekeken
0 reacties
4 Geef

Verliefd ,zelfmoord

Hallo dit is mijn tweede bericht Ik ben een jongen van elf in het 6de leerjaar ik denk all 2 jaar aan zelfmoord en ben verliefd op een meisje van de klas maar weet niet hoe ik all mij gevoelens moet...
lees meer
gepost door Anoniem | 14 uur geleden
29 keer bekeken
1 reactie
42 Geef

De Dood

Hallo beste mensen, Ik denk om uit het leven te stappen maar ik weet geen plaats ik weet niet wat ik moet schrijven aan mijn familie Dank u voor het lezen gelieve een bericht achter te laten als u...
lees meer
gepost door Anoniem | 14 uur geleden
31 keer bekeken
0 reacties
38 Geef