Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe sterk sta ik in een dipje?

Dat kan je testen! Met de nieuwe test die Awel samen met NokNok maakte, kan je zelf zien hoe sterk je tegenover je dipje staat. Om de test te doen, moet je wel eerst even een (anonieme) account aanmaken op NokNok. Dat kan je via deze weg doen.

De test die je doet, zal 3 dingen meten:

  • Hoe sterk sta je als je een moeilijk moment hebt? Dat heet veerkracht.

Is je veerkracht lager, stapelt stress zich op als het wat moeilijke is en voel je je niet zo sterk. Met een hoge veerkracht kan je wel een tegenslag aan. Dat wil niet zeggen dat je je nooit eens niet boos of triest voelt, wel dat je makkelijker een manier vindt om daarmee om te gaan.

  • Hoe ga jij om met stress?

Als je een rotdag achter de rug hebt, kan je door te ontspannen heel wat stress uit je lijf krijgen op een goede manier. Soms doe je dat misschien ook op een manier die wat minder goed is voor jou, door je af te reageren. Je krijgt tips en tricks over hoe je stress of een goede manier kwijt kan raken.

  • De mensen om je heen

Zijn er veel mensen om je heen waar je een goede band mee hebt, en waar je terecht kan als het iets moeilijker gaat? Of heb je eerder vaak het gevoel dat je er alleen voor staat? Dit stukje van de test bekijkt jouw netwerk, en hoe je als het nodig is contacten kan opbouwen.

 

Na de test krijg je advies over wat je kan doen: zelf aan de slag gaan met de oefeningen op NokNok om je sterker te maken, met iemand praten, of gewoon helemaal gerust gesteld worden: je kan het wel. Deed je de test en wil je hier graag nog even over praten? Dan kan je altijd bij Awel terecht!

Nog een vraag?

Meer informatie