Overslaan en naar de inhoud gaan

In mijn familie is er iemand met kanker. Ik ben bang om hem/haar te verliezen.

Als er kanker wordt vastgesteld bij iemand uit je omgeving is dat altijd even schrikken. Het is ook heel normaal dat je bezorgd bent om die persoon. En dat je bang bent dat deze zal sterven. Elke kanker kan op termijn zorgen voor een overlijden. Maar het goede nieuws is dat je met de nodige medische ingrepen er ook van kan genezen. Dit hangt af van de soort kanker en hoe ver deze al verspreid is in het lichaam. Probeer daarom vertrouwen te hebben in de medische wetenschap die tegenwoordig heel wat kankers kan genezen.

Over je angst praten met mensen uit je directe omgeving, zoals je ouders of andere familieleden, kan je helpen om met je moeilijke gevoelens om te gaan. Je ouders kunnen je dan misschien ook wat meer vertellen over de informatie die zij van de dokters hebben gekregen. Blijf vooral niet alleen zitten met je angstige gevoelens en vragen maar durf erover te praten, durf je vragen te stellen.

Als je dat wil, kan je ook zeker wat meer tijd doorbrengen met je zieke familielid. Hij of zij zal dit zeker weten te appreciëren. Geniet vooral van de tijd die jullie samen kunnen doorbrengen.

 

Je kan ook terecht bij de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker om je hart te luchten of advies te vragen. Chatten kan via www.kankerlijn.be elke maandag van 9u tot 12u en woensdag van 14u tot 17u en van 19u30 tot 22u30. Je kan hen ook bellen via het gratis telefoonnummer 0800 35 445 elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u. Mailen kan naar kankerlijn@komoptegenkanker.be of je kan het webformulier invullen op www.kankerlijn.be.  

Nog een vraag?

Meer informatie