Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Rouwkost
https://www.rouwkost.be/Iemand belangrijk verliezen, daar heb je niet zelf voor gekozen. En hoe je daarmee kan omgaan, heeft niemand je ooit echt geleerd. En daar sta je dan, veel verdriet en nog meer vragen. Deze website wil je zoveel mogelijk helpen bij al die vraagtekens en moeilijkheden.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Pimp your mind
https://aandacht.be/mindfulness/teens/Als jongere tussen 13 en 21 ben je in volle ontwikkeling en nemen je emoties soms tumultueuze wendingen aan. Pimp your mind wil jou inzicht bieden en rust brengen in al deze veranderingen met technieken die hun inspiratie vinden in de mindfullness.
-
Grip op je Dip
https://www.gripopjedip.nl/nl/Home/Ben je tussen 16 en 25 jaar en zit je niet zo lekker in je vel? Op deze Nederlandse website vind je allerlei tips en informatie over dips en depressie, en kan je in contact komen met deskundigen en andere jongeren die ook in een dip zitten.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
noknok
https://www.noknok.be/Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je informatie en opdrachten om je goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht.
-
Check jezelf
https://checkjezelf.be/checkjezelf-tipsZorg jij goed voor jezelf? Enkele tips om mee aan de slag te gaan...
-
Grip op je Dip
https://www.gripopjedip.nl/nl/Home/Via Grip op je Dip vind je allerlei tips en informatie over dips en depressies. Je kunt ook mailen met een dipdeskundige en anoniem in contact komen met jongeren die ook een dip hebben.
-
Mijn herinnering aan jou
https://mijnherinneringaanjou.bePlant een herinneringsboom en bewaar zo online jouw herinneringen aan een overledene. Om een account aan te maken heb je even de hulp van een ouder nodig, maar daarna kan je eindeloos zelf aan de slag.
-
Missing You
http://www.missingyou.be/Heb je als jongere een broer, zus, ouder, vriend of iemand anders dierbaar verloren? Missing you helpt jou graag verder met dit verdriet om te gaan, en brengt je – als je dat wil – op verschillende manieren in contact met andere jongeren in dezelfde situatie.
-
Lockdown Minds (game!)
https://gamewise.io/games/lockdown-mindsEen leuke gratis game die je ondersteunt om de juiste balans te vinden in deze mentaal veeleisende tijden!
-
Gevoelsthermometer app
https://www.onlinehulp-apps.be/apps-overzicht/gevoelsthermometerMet de gevoelsthermometer kan je je gevoelens registreren en er taal aan geven. Je kan opvolgen hoe je je voelt in een bepaalde situatie, krijgt er beter zicht op en kan er ook over communiceren, bv. met een hulpverlener.
-
Kaartspel Donkere Gedachten
https://www.watwat.be/donkere-gedachten/kaartspel-donkere-gedachten38 vragen of 'gespreksstarters' om te praten over hoe het écht met je gaat.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Kankerspoken
https://www.kankerspoken.nl/Deze site biedt informatie en hulp aan kinderen met een ouder met kanker. Ook voor ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners is deze site een bron van informatie.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
De eerste organisatie in Vlaanderen die inzet op lotgenotencontact voor jongeren en volwassenen die zichzelf verwonden. Ze gaan met jou op een positieve manier aan de slag om te zoeken naar een oplossing zonder dat je jezelf pijn doet. Succes!
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Verder na een zelfdoding
https://www.zelfmoord1813.be/verder-als-nabestaande/rouwen-als-jongereIemand verliezen door zelfdoding is erg pijnlijk en moeilijk te plaatsen. Hier lees je hoe je hiermee kan leren omgaan.
-
Bezorgd om iemand
https://www.zelfmoord1813.be/ik-ben-bezorgd-om-iemandBen je bezorgd om iemand uit je omgeving? Negeer dan zeker de signalen niet, er zijn verschillende manieren waarop je kan helpen. Je vindt ze hier.
-
On track again
http://www.ontrackagain.be/Deze website met app laat jongeren met een zelfmoordpoging achter de rug zien dat je een heleboel dingen kan doen om terug op weg te geraken.
-
Deze app biedt je verschillende tools die je kunnen helpen om een crisis door te komen of te voorkomen. Ook als je er wil zijn voor iemand anders kan je met deze app aan de slag.
-
Zelfmoord 1813
https://zelfmoord1813.be/Lijkt zelfmoord soms de enige oplossing? Wil je niet meer denken of voelen? Je staat op een keerpunt, er moet iets veranderen. Op de website van 1813 kan je altijd terecht en je kan gratis contact opnemen via verschillende wegen. .
-
Kaartspel Donkere Gedachten
https://www.watwat.be/donkere-gedachten/kaartspel-donkere-gedachten38 vragen of 'gespreksstarters' om te praten over hoe het écht met je gaat.
Praat erover met Awel of ...
De therapeuten voor jongeren bieden gratis en anoniem therapeutische begeleiding voor 10 tot 20-jarigen die het psychologisch moeilijk hebben. Je kan met of zonder afspraak binnenstappen in één van de vestigingen in Vlaanderen. De contactgegevens vind je op de website.
Via het gratis en anonieme nummer 1813 kan je 24u op 24u contact opnemen met vragen rond zelfmoord. Ook de chat en e-mail zijn voor jou beschikbaar.
Bij het JAC kan je in jouw regio anoniem terecht voor een face to face of telefonisch gesprek en eventuele verdere begeleiding. Je kan ook chatten met een JAC-medewerker via deze weg of een mailtje sturen via dit formulier. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren van 12 tot 25 jaar.
Je kan gratis en anoniem terecht op de CLBchat via de website. Maandag, dinsdag en donderdag van 17u tot 21u, woensdag van 14u tot 21u.
Als je in jouw gezin te maken krijgt met kanker kan je bij de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker je hart luchten of advies vragen. Chatten kan via www.kankerlijn.be elke maandag van 9u tot 12u en woensdag van 14u tot 17u en van 19u30 tot 22u30. Je kan hen ook bellen via het gratis telefoonnummer 0800 35 445 elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u. Mailen kan naar kankerlijn@komoptegenkanker.be of je kan het webformulier invullen op www.kankerlijn.be.
Met de gevoelsthermometer kan je je gevoelens registreren en er taal aan geven. Je kan opvolgen hoe je je voelt in een bepaalde situatie. Zo krijg je er beter zicht op en kan je er ook over communiceren, bijvoorbeeld met een hulpverlener.
38 vragen of 'gespreksstarters' om te praten over hoe het écht met je gaat.