Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Onderwijskiezer
https://www.onderwijskiezer.be/v2/index.phpVia de onderwijskiezer kan je zowel voor het secundair als het hoger onderwijs bekijken welke studierichtingen er zijn, en wat voor jou de beste keuze zou kunnen zijn. Je kan er ook een online test doen, die jou verder helpt.
-
Studiekeuze
https://www.watwat.be/studiekeuzeWelke studiekeuze moet ik maken, wie beslist er of ik moet blijven zitten… Deze en nog enkele andere vragen worden op deze pagina beantwoord.
-
Samenlevingsdienst
https://samenlevingsdienst.be/Een traject voor jongeren tussen 18 en 25 die zich een half jaar lang voltijds engageren voor een maatschappelijk project. In combinatie met vormingen in groep ontdek je zo meer over wie je bent en wat je wil.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Faalangst
https://www.teleblok.be/faalangstBen je soms bang om te falen op school of in een andere situatie? Bekijk hier wat faalangst juist betekent en hoe je ermee kan omgaan.
-
Studiethema's
http://www.teleblok.be/themasOver allerlei studiethema’s als black-out, motivatie, planning, stress of uitstelgedrag kan je op de website van Teleblok veel informatie en tips terugvinden.
-
Teleblok
http://www.teleblok.be/stressStress? Op de website van Teleblok vind je heel wat informatie over studeren en stress. In examenperiodes kan je ook chatten met teleblok via de website.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Het Centrum voor Leerlingbegeleiding is er voor al jouw moeilijkheden op school. Niet alleen over leren en studeren, ook als je het emotioneel of fysiek moeilijk hebt, kan je er terecht. Via de website of via jouw school kan je het CLB in jouw buurt contacteren. CLB-medewerkers werken in vertrouwen en gratis.
Praat erover met Awel of ...
Je kan gratis en anoniem terecht op de CLBchat voor al je vragen over schoolgerelateerde zaken. Maandag, dinsdag en donderdag van 17u tot 21u, woensdag van 14u tot 21u.
Bij het JAC kan je in jouw regio anoniem terecht voor een face to face of telefonisch gesprek en eventuele verdere begeleiding. Je kan ook chatten met een JAC-medewerker via deze weg of een mailtje sturen via dit formulier. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren van 12 tot 25 jaar.
Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Dan helpt het Kinderrechtencommissariaat jou via de klachtenlijn graag verder!
In de examenperiodes kan je terecht bij Teleblok voor een babbel via de chat. Je kan er verder ook terecht voor heel wat informatie over studeren en stress.