Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe weet ik wat er te doen is in mijn buurt?

door UiTX

In jouw buurt worden tal van boeiende activiteiten georganiseerd door lokale verenigingen, organisaties en diensten. Hier zijn enkele handige manieren om er snel achter te komen of er voor jou iets leuk bij zit:

  • Check het infoblad, de website of de sociale media van jouw gemeente of stad. Daar vind je vaak een gemeentekalender met een overzicht van alle interessante activiteiten en evenementen.
  • Ontdek de WAT WAT kalender met activiteiten die zijn gekozen door andere jongeren. Laat je inspireren door hun suggesties die misschien ook perfect bij jou passen?
  • Check UiTX: hier vind je een uitgebreid overzicht van het jongerenaanbod bij jou in de buurt. Laat je verrassen door concerten, tentoonstellingen, theaterstukken en nog veel meer.
  • Praat met lokale contactpersonen: Informeer bij medewerkers van jouw gemeente of stad die zich bezighouden met jongeren. Zij zijn goed op de hoogte van de lokale activiteiten en kunnen je waardevolle tips geven.
  • Lokale plekken en organisaties: Zoek naar jeugdhuizen, verenigingen, clubs, muziekcafés, cultuurcentra of bib in jouw buurt. Volg ze op sociale media en blijf op de hoogte van de nieuwste activiteiten, cursussen en feestjes.

FOTO: iStockPhoto

Dit artikel vind je ook terug op WAT WAT.
Waar je heel veel andere info vindt op maat van jongeren.

Zoek op de site

Andere veelgestelde vragen

Meer informatie