Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Als kind van een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen zit je waarschijnlijk met een hoop vragen. Op deze website kan je terecht voor informatie en steun.
-
Als je vader of moeder een probleem heeft met drank, drugs of pillen, heeft dat natuurlijk invloed op jouw leven. Het is belangrijk ook aan jezelf te denken. Enkel als alles OK met jou is, kan je er ook zijn voor anderen. Deze oefeningen helpen je om daar even bij stil te staan. Wat doet het met jou? Hoeveel weet jij over drank, drugs, pillen en de problemen die ze veroorzaken? Hoe voel je je? Wat kan jij doen, en wie kan er mee helpen?
-
a-Buddy
https://a-buddy.be/nlGeadopteerd & op zoek naar een luisterend oor? Praten met iemand die net zoals jij geadopteerd is? Vragen waarbij een andere geadopteerde jou kan helpen? a-Buddy is er voor en met geadopteerden.
-
Steunpunt Adoptie
https://www.steunpuntadoptie.be/nl/geadopteerdHier vind je heel wat informatie voor als je geadopteerd bent.
-
ZoJong!
https://www.zojong.be/Heb jij het gevoel dat je thuis veel verantwoordelijkheid draagt? Dan ben je misschien wel een mantelzorger. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroeien met een zieke/verslaafde ouder, broer of zus. Hierdoor is de opvoeding vaak anders en krijgen ze kleine en grote verantwoordelijkheden. Dit kan zijn: naar de winkel gaan, koken, poetsen, opruimen, medicatie geven, .. Ook als je je mama of papa emotionele steun geeft of je erg veel zorgen maakt, ben je een jonge mantelzorger! Kijk snel verder om meer te ontdekken!
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Kindermishandeling
http://www.vertrouwenscentrum-kindermishandeling.be/Via deze website kom je terecht bij het vertrouwenscentrum kindermishandeling. Zij geven info over wat kindermishandeling precies is, en wat je kan doen.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Als je ouders uit elkaar gaan, heeft dat ook gevolgen voor jou. Op deze website vind je info over de veranderingen, je gevoelens en wat jij en je ouders doen bij een echtscheiding.
-
Klachtenlijn Kinderrechten
https://www.kinderrechten.be/jongeren/contacteer-de-klachtenlijnJe voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Dan helpt het Kinderrechtencommissariaat jou via de klachtenlijn graag verder!
-
Scheidingskoffer
https://www.scheidingskoffer.be/De scheidingskoffer geeft antwoord op veel vragen voor, tijdens en na een scheiding.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Download de app Missing
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.bazookas.mobile.missingDe game 'Missing' (van Child Focus) voor jongeren van 13 tot 16 jaar, gaat over weglopen: de alternatieven, de risico's en hulpbronnen. Over zelf keuzes maken en de consequenties ervan ook echt ervaren zonder onmiddellijk real-life risico’s te lopen.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Kindermishandeling
http://www.vertrouwenscentrum-kindermishandeling.be/Via deze website kom je terecht bij het vertrouwenscentrum kindermishandeling. Zij geven info over wat kindermishandeling precies is, en wat je kan doen. Je kan er ook chatten.
-
Familievan
http://www.familievan.be/Als iemand van je familie zich schuldig maakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft dat een grote impact. Deze website probeert een antwoord te geven op jouw vragen als familielid: voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar, van 14 tot 18 jaar en 18+.
-
Seksueel geweld
https://www.seksueelgeweld.be/ik-ben-slachtofferWat is seksueel geweld? Wat kan je doen? Hoe kan je help zoeken? Deze site geeft je informatie.
Praat erover met Awel of ...
Wil je van huis weglopen? Child Focus is er voor jou, 24 uur per dag en elke dag van de week op het nummer 116 000.
Bij het JAC kan je in jouw regio anoniem terecht voor een face to face of telefonisch gesprek en eventuele verdere begeleiding. Je kan ook chatten met een JAC-medewerker via deze weg of een mailtje sturen via dit formulier. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren van 12 tot 25 jaar.
Deze hulplijn voor kinderen en jongeren staat met een website, gratis telefoonnummer en e-mail klaar voor vragen rond geweld. Met vragen over seksueel misbruik kan je ook terecht op de chatbox van nupraatikerover. Je kan bellen tussen 9u en 17u.
Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Dan helpt het Kinderrechtencommissariaat jou via de klachtenlijn graag verder!