Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Alles over seks
https://www.allesoverseks.be/Dé website met alle info over relaties, seksualiteit en voorbehoedmiddelen.
-
Seks en grenzen
https://www.allesoverseks.be/themas/seks-grenzenOp deze pagina van allesoverseks vind je veelgestelde vragen over nee zeggen, seks en de wet, en grensoverschrijdend gedrag.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
.comdom app
https://comdomapp.be/Geen zin om straks in je blootje te staan op het internet? Met deze app zet je makkelijk de gegevens van de ontvanger als watermerk over je privéfoto’s. Zo zal de gelukkige jouw foto niet snel online verspreiden…
-
Schreven we vroeger nog liefdesbrieven naar elkaar, sinds de komst van digitale media doen we liever aan sexting om te tonen dat we elkaar leuk vinden. Ook jongeren zijn er volop mee bezig. Maar wat is sexting precies? Waarom is het zo populair, welke risico’s brengt het met zich mee en wat moet je er nog meer over weten?
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Op de website van Luna vzw, de koepel van de Vlaamse abortuscentra vind je informatie over de abortuswetgeving, de verschillende abortusmethoden, de werking van een abortuscentrum en een verklarende woordenlijst.
-
Kind en gezin
https://www.kindengezin.be/De organisatie in Vlaanderen die jonge kinderen en gezinnen ondersteunt tijdens de eerste levensjaren. Je kan er ook heel wat info vinden over je zwangerschap, hoe je voor jezelf kan zorgen en praktische zaken zoals financiën.
-
Het luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes. Je kan er terecht met vragen rond (ongeplande) zwangerschap, tienerouders, (hulp na) abortus, …
-
Keuzehulp ongepland zwanger
https://keuzehulpongeplandzwanger.be/Ongepland of ongewenst zwanger? Deze keuzehulp helpt je bij twijfels.
Praat erover met Awel of ...
Bij het JAC kan je in jouw regio anoniem terecht voor een face to face of telefonisch gesprek en eventuele verdere begeleiding. Je kan ook chatten met een JAC-medewerker via deze weg of een mailtje sturen via dit formulier. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren van 12 tot 25 jaar.
Voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur.
Het luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes is telefonisch, via chat en mail bereikbaar via de contactknop op de website. Je kan er terecht met vragen over een (ongeplande) zwangerschap, kinderwens, tienerzwangerschap, (hulp na) abortus, …
Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Op deze website ben je welkom om hierover te chatten met een gespecialiseerde medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Je kan er terecht voor jezelf, maar ook als je iemand kent die met dit probleem kampt.
1712 is een professionele hulplijn voor iedereen die een vraag heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken.
Werd je (recent) slachtoffer van seksueel geweld? Via deze site lees je hoe je aangifte doet, en wat je kan doen als je dat liever niet doet. Je kan er ook chatten.
Deze nieuwe hulplijn biedt een luisterend oor aan mensen die zich zorgen maken over hun gevoelens of gedrag naar minderjarigen toe en hun naasten. Je kan vertrouwelijk, anoniem en gratis contact opnemen via telefoon (0800 200 50) en e-mail (vragen@stopitnow.be).
Voor medicatie of voorbehoedsmiddelen kan je terecht bij je apotheek. Vaak heb je wel een voorschrift van de dokter nodig. Via deze website kan je ook de apotheek van wacht terugvinden. Een apotheek in je buurt kan je opzoeken via Google.
Aseksualiteit wil zeggen dat iemand weinig tot geen seksuele aantrekking ervaart. Asexual is een officiële organisatie door en voor aseksuelen in België.