Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik ben ongerust over de veranderingen in mijn lichaam. Ik vraag me af of die veranderingen normaal zijn. Wat moet ik doen?

Er worden vaak medische vragen gesteld op het forum van Awel, bv. ‘ik heb nog altijd geen borsten, is dit normaal?’, 'Ik heb nog steeds mijn regels niet, is dat normaal?', ‘ik heb een raar vlekje op mijn huid, wat zou dit kunnen zijn?’, , …

Helaas is Awel geen dokter en kunnen jullie dus niet adviseren of geruststellen. Wel is het zo dat je lichaam veel veranderingen meemaakt als je in je puberteit komt. Elk lichaam ontwikkelt zich anders. Bij de ene is het sneller dan bij de ander. Er is niet echt een volgorde of leeftijd en je kan je eigen ontwikkeling ook niet versnellen of tegenhouden. Op https://www.allesoverseks.be/puberteit kan je alles lezen over hoe jouw lichaam verandert. Over het groeien van je borsten, wanneer je begint te menstrueren, informatie over de lengte van je penis tot het krijgen van schaamhaar en sperma.

Als je je zorgen blijft maken over veranderingen in je lichaam, kunnen we jullie aanraden om een arts te raadplegen. Elke dokter, zowel huisarts, specialist als psycholoog, is verbonden aan het beroepsgeheim. Bij hen krijg je een correcte diagnose en de gepaste behandeling voor het probleem. Je huisarts is vertrouwd met alle soorten vragen en veranderingen. Hij of zij zal dus niet opschrikken van jouw vragen of klachten.

Vele jongeren gaan zelf op zoek naar een mogelijke verklaring voor hun medisch probleem. Vaak lezen ze op het internet verontrustende berichten. Voor een correcte diagnose is een bezoek aan de dokter de beste tip die wij kunnen meegeven. Op het internet staat immers niet altijd de juiste informatie.

Nog een vraag?

Meer informatie