Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik ben een jongen en zit met vragen over de veranderingen aan mijn lichaam: lengte van mijn penis/sperma/natte droom.

Penis

De lengte van een penis in rusttoestand (= slappe toestand) varieert van 5 cm tot 13 cm. In erectie is de penis tussen de 12 cm en 17 cm lang. Het is ook normaal als je penis niet helemaal recht is en naar links of naar rechts buigt.

Om de lengte van je penis te meten, moet je vanaf de bovenkant (je buik) tot aan de eikel meten. Maar let op: je moet geen lange penis hebben om goed te zijn in bed!

Sperma/zaadlozing

Een jongen krijgt in de meeste gevallen voor de eerste keer sperma twee jaar na het begin van de puberteit. Dit is meestal rond 12 jaar maar dit kan ook zeker vroeger of later zijn. Een jongen is vruchtbaar vanaf het moment dat hij sperma (bevat zaadcellen) produceert. Dat betekent ook dat hij vanaf dat moment een meisje zwanger kan maken.

Natte droom

Soms kom je 's nachts als je slaapt klaar. Je merkt dit dan op omdat er sperma op de lakens zit. Het heet ook 'een natte droom'. Dit is heel normaal. Het kan het gevolg zijn van een erotische droom maar dat is niet altijd zo. Het gebeurt vaak automatisch, je kan er dus bewust weinig aan doen.

Nog meer weten? Surf naar www.allesoverseks.be en www.jongenvanzin.be.

Nog een vraag?

Meer informatie