Overslaan en naar de inhoud gaan

Zijn mijn borsten te klein?

Ik voel me onzeker over mijn lichaam omdat ik bijna geen borsten heb. Enkele meisjes van de klas noemden me: plank en PVV (plat van voor)! Sindsdien voel ik me écht slecht in mijn vel.
Sara, 15 jaar

Sta jij urenlang gefrustreerd voor de spiegel? Weet dat je niet het enige meisje bent dat ontevreden is over haar lichaam. De perfecte borsten zijn net als het perfecte lichaam slechts een illusie. De groei van je borsten is erfelijk bepaald: je kan al een C-cup hebben op je 12de of helemaal niets op je 15de.

Veel meisjes met grote borsten willen hun borsten trouwens best ruilen voor een kleiner model. Want er zijn best wat voordelen aan kleine borsten. Vrouwen met grote borsten ervaren vaak rugpijn omdat het gewicht van hun borsten hun lijf naar voren doet leunen. En kleine borsten gaan ook minder snel gaan hangen bij het ouder worden Think about that!

Als het je écht stoort, kan je je anders kleden: draag een beha met opgevulde cups of een sportief topje dat je hele figuur accentueert en niet enkel je borsten. Wat telt is je zelfvertrouwen: hoe lekker zit jij in je vel? Als jij je van binnen goed voelt, dan straal je dat ook uiterlijk uit!

Dit artikel vind je ook terug op WAT WAT.
Waar je heel veel andere info vindt op maat van jongeren.

Zoek op de site

Meer informatie