Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn vrienden vinden mijn crush niet leuk, wat nu?

door Awel

Vrienden zijn belangrijk. Je brengt veel tijd met hen door. Het is dus echt niet leuk als je verliefd bent op iemand die jouw vrienden niet zo zien zitten. Zeker niet als je het gevoel hebt dat ze je uitlachen.

Sta even stil bij hoe belangrijk deze vrienden voor je zijn.

Ken je hen al lang? Vertrouwen jullie veel toe aan elkaar? Zijn jullie graag bij elkaar en delen jullie dezelfde interesses? Als het (h)echte vrienden zijn die het beste met je voorhebben, betekent hun mening over jouw verliefdheid iets. Praat erover. Waarom vinden ze dat die jongen of dat meisje niet bij jou past? En klopt daar volgens jou iets van? Als je toch beslist voor je liefde te gaan, maak dan duidelijk aan je vrienden dat hun steun belangrijk voor je is, maar dat hun gedrag kwetsend is.

Of misschien zijn dit geen hechte vrienden, die jou niet zo goed kennen, of bij wie je niet op je gemak bent? Dan is hun mening over jouw verliefdheid minder belangrijk. Ben je toch bang om uit de groep te vallen? Bekijk dan even hoeveel kans van slagen je verliefdheid heeft. Zou je met deze persoon een hechte band kunnen opbouwen? Als een relatie jou veel moois kan geven, dan kan je er toch voor gaan. Probeer sowieso meer op te trekken met mensen bij wie je je goed voelt.

FOTO: Tim Mossholder

Dit artikel vind je ook terug op WAT WAT.
Waar je heel veel andere info vindt op maat van jongeren.

Zoek op de site

Meer informatie