Overslaan en naar de inhoud gaan

Awel theaterstuk

Ik? Contact opnemen met een luisterlijn zoals Awel? Ben je niet goed?! Ik heb geen idee wie daar zit, en hoe dat gesprek zal verlopen. Trouwens, Awel da's voor kinderen, niet voor een middelbare school student zoals ik.

Hoe verlaag je de drempel voor een scholier die -begrijpelijk- zo denkt? Wat dacht je van een Awel theaterstuk, in jouw school, door het professionele theatergezelschap Farce Cancan en met een acteur bekend vanop televisie?

Awel_Theaterstuk

Het verhaal

Hij heeft besloten om een anonieme telefoonlijn op te zetten. Om twee redenen. Toen hij vroeger zelf veertien was, heeft hij met een probleem gezeten waar hij maanden van heeft afgezien. Had hij er toen met iemand over gepraat, had dat een enorm verschil gemaakt. Maar ook... omdat het deugd doet. Écht luisteren kan ook leuk zijn voor diegene die luistert.

Sneller dan verwacht komen de eerste telefoontjes binnen. Een meisje van dertien dat zich zorgen maakt over witverlies in haar onderbroek. Een jongen die zich buitengesloten voelt op school omdat hij puisten heeft. Iemand die een mep gekregen heeft van zijn oudere zus. Een meisje van twaalf dat het niet meer ziet zitten bij haar ruziemakende ouders.

'Awel, dat lucht op!' is een theaterstuk voor de 1ste en 2de graad secundair, van theaterhuis Farce Cancan in samenwerking met Awel. Gebracht door Kristof Goffin (Dertigers), geschreven en geregisseerd door Frans Ceusters (De Kotmadam).

Kan in elke theaterzaal maar ook in andere grote ruimtes (refter, grote zithoek, turnzaal...) worden gespeeld. Maximum aantal bezoekers per voorstelling:

  • 150 in goed uitgeruste theaterzalen
  • 100 in andere ruimtes

525 euro (excl. Sabam*, excl. BTW). Tweede voorstelling op dezelfde dag en plaats: 475 euro (excl. Sabam*, excl. BTW). 

  • België: er worden geen vervoerskosten aangerekend.
  • Nederland: uitkoopsom afhankelijk van de provincie.

*Als de school een overeenkomst heeft met Sabam valt de bijdrage weg.

IK WIL DIT THEATERSTUK BOEKEN VOOR MIJN SCHOOL