Overslaan en naar de inhoud gaan

Word roosterverantwoordelijke

Over Awel

Awel is een vrijwilligersorganisatie die het haar missie heeft gemaakt om elk kind en elke jongere tot 25 jaar een luisterend oor te bieden. We voeren elk jaar ongeveer 25.000 gesprekken met kinderen en jongeren via telefoon, chat, mail en een online forum. Meer informatie vind je hier: https://awel.be/over-awel/wat-we-doen

Profiel

Ben jij iemand die graag met Excel werkt om planningen en roosters te maken? Hou je ervan om deze processen te optimaliseren? Wil je op een rustige en flexibele manier een belangrijk steentje bijdragen aan de werking van Awel? Dan ben jij de persoon die we zoeken. 

Bij de hulplijn Awel wordt er elke maand een rooster opgemaakt vanuit de beschikbaarheden die onze beantwoorders doorgeven. Dit is essentieel om een goede dienstverlening te voorzien naar de kinderen en jongeren toe. Voor de opmaak van dit rooster zoeken we vrijwilligers die goed overweg kunnen met Microsoft Excel en wel houden van een beetje puzzelen. Idealiter ben je ook iemand die graag mee nadenkt over het verbeteren van deze procedures. Maar we zijn ook al erg blij met mensen die gewoon maandelijks de planning willen maken. 

Verder zal je een goed contact moeten onderhouden met 2 of 3 andere vrijwilligers die vooral werken rond de communicatie van het rooster en de opvolging van ingeplande permanenties. Dit zijn ook taken waar je zelf een rol in zou kunnen opnemen, als je daar interesse in hebt.

Goede interpersoonlijke communicatievaardigheden (vooral via online kanalen) zijn een pluspunt, maar niet vereist. Afhankelijk van jouw talenten en motivatie kan de invulling van de rol nog wat aangepast worden. 

Wat wij bieden

  • Een zinvol vrijwilligersengagement bij een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol
  • Mogelijkheid tot het volgen van vormingen en workshops uit ons gratis aanbod voor vrijwilligers
  • Een flexibel engagement, dat kan worden uitgevoerd van bij jou thuis
  • Veel ruimte voor inspraak en initiatief indien gewenst
  • Mogelijkheid tot deelname aan verbindende activiteiten, deel worden van een warm team vrijwilligers

Wat wij vragen

  • Motivatie om is vrijwilliger te werken in een organisatie die een luisterend oor wil bieden aan alle kinderen en jongeren
  • Een engagement van ongeveer 6u/maand, uitgevoerd in het midden van elke maand (tussen de 15de en 20ste dag). Met de mogelijkheid om na afspraak af en toe maanden over te slaan.
  • Vlot bereikbaar zijn via mail of andere communicatiekanalen, vooral tijdens de periode van de opmaak van het rooster (dag 15-20 van de maand)

Hoe solliciteren?

Contacteer vrijblijvend yolan@awel.be! Je komt dan terecht bij Yolan Steyaert, Awel stafmedewerker Vrijwilligersondersteuning.