Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen (17J) verkleden als meisje: wat nodig?

Deze is voor de meisjes - of voor jongens die er verstand van hebben.

Voor een gelegenheid zou ik mij (jongen, 17) willen verkleden als meisje. Mijn moeder mag het (nog) niet weten en mijn zus (14) kan zoiets niet stilhouden dus daar heb ik nu geen hulp aan.

Ik zou me dus als meisje willen verkleden en het zou zo geloofwaardig mogelijk moeten zijn, dus zeker niet belachelijk. Het mag zeker geen karikatuur zijn!

Ik zou er zo veel mogelijk als een normaal of gemiddeld meisje van mijn leeftijd willen uitzien.
Ik doe dan liefst geen jeansbroek en t-shirt aan. Dat dragen meisjes soms ook wel maar dan is het effect wel weg. Liefst iets echt meisjes-achtig.
De vraag aan jullie is nu: wat doe ik best aan van kleding om dat effect te bereiken, en wat heb ik nodig aan accessoires en eventueel make-up om het zo echt mogelijk te maken?
Of wat doe ik vooral niet, en waarom?

Ik weet dat ik best ook voor een bh zorg, daar maak ik dadelijk een aparte post over want daar heb ik nog heel specifieke vragen over.

Hier ben ik vooral gïnteresseerd in alle andere kleding, en eventueel accessoires en make-up om realistisch genoeg een meisje uit te beelden.
gepost door Halve Scooter |
318 keer bekeken
2 reacties
Geef 0

Er zijn hier vandaag niet echt veel meisjes en zeker geen jongens die hier verstand van hebben blijkbaar ;)
Of ze hebben niet veel zin om veel tekst te typen want je vraag is natuurlijk niet zo 1-2-3 te beantwoorden.

Ik heb een poging gedaan. Misschien kan iemand nog aanvullen of verbeteren.

Welke kleren je best draagt hangt vooral af van de omstandigheden.
Je wilt een meisje uitbeelden, maar is dat een meisje dat op school zit, een gewoon doordeweeks meisje, of een meisje op een fuif of op een chique feest?
Bij elke gelegenheid kan een andere outfit horen, en ik weet niet goed welke voor jou van toepassing is.

Je schrijft "normaal of gemiddeld", dan ga ik even uit van een doordeweeks meisje? Kijk misschien eens rond op school wat de meisjes van jouw leeftijd aan hebben, of de meisjes of vrouwen die je op straat tegenkomt.
Zelfs dan zijn er nog heel veel mogelijkheden die allemaal geloofwaardig voor een meisje zijn.

Ik zou in jouw geval bv een rokje aandoen, en daar panty's onderaan. het is al vrij koud voor blote benen en als je behaarde benen hebt is dat daarmee meteen ook verborgen. Kies bv voor panty's van 80 of 100 denier (den).
Des te hoger dat getal, des te dikker de panty. Dus ook warmer maar ook minder doorzichtig. Je kunt ook voor een thermopanty gaan, daar zie je helemaal niks meer door maar die zijn nog warmer.

Voor de bovenkleding: Heb je een nauwaansluitend t-shirt of truitje, misschien met lange mouwen? Dat gaat je armhaar als je dat hebt bedekken, en als het mooi aanspannend is gaat het er voor zorgen dat je borsten ook wat meer opvallen. Dat wou je toch?
Ideaal zou je de onderkant van het shirtje in je rokje moeten kunnen stoppen zonder dat het daarboven slodderig is. Mag best een beetje strak zijn vind ik.
Daar kun je dan nog een vestje of (jeans?)-jasje overaan doen dat je niet dichtknoopt. Als je het niet dichtdoet dan valt de ronding van je borsten nog wel op. Wel geen te lang zodat niet heel je rokje bedekt is :)
Als het vooral binnen te doen is zou je ook voor een iets meer gewaagd shirtje met een diep decolleté kunnen gaan, hangt er wel vanaf of je borsthaar hebt of niet. Zo'n shirtje is natuurlijk wel echt meisjesachtig en best een beetje sexy.

Met make-up zou ik oppassen. Niet overdijven, en hier ga je hulp voor nodig hebben. Dat valt echt vies tegen als je dat voor de eerste keer doet. Misschien kun je je nagels lakken en een klein beetje oogschaduw opdoen.
Ik zou geen mascara doen: dat is te veel gedoe voor wat het oplevert en ga je toch enkel van dichtbij zien.
Misschien een beetje lipstick?
Maar dat hangt heel erg af van de gelegenheid waarin je dit meisje wilt uitbeelden. Gelakte nagels en oogschaduw geven het wel een vrouwelijke touch en kunnen overal wel. Lippenstift doe je niet voor alle gelegenheden, dus misschien moet je dat zelfs maar laten. Ik zou het subtiel houden, tenzij je de party chick moet zijn :)

Accessoires: Armbandjes? Een of meer halskettinkjes? Oorbellen, bv van die grote oorringen? Die bestaan ook met clips zodat je ze ook kunt dragen als je geen gaatjes in je oren hebt.
Een handtas?
Ook hier: Kijk eens rond wat meisjes in jouw buurt als accessoires dragen of bij zich hebben. Zo kun je wel wat inspiratie opdoen en bepalen wat je zelf leuk vind of opvallend meisjesachtig.

Ik ben vast nog vanalles vergeten maar hoop dat je hiermee toch al iets verder komt.

gepost door Trotse Robot |
Geef 1

Dag Trotse Robot, bedankt ook hier voor jouw uitgebreide antwoord.
Jammer dat er niet meer reacties kwamen. Tof dat jij wél gepost hebt.

gepost door Halve Scooter |
Geef 1

Plaats een reactie