Overslaan en naar de inhoud gaan

hoelang duurt het om urgentiearts te worden?

Hoii! Ik ben op het momen 14 en ik ben een beetje aan het nadenken over wat ik later zou willen doen. Ik wil echt al mijn hele leven dokter worden en heel graag op de spoed. Maar ik twijfel ook om verpleegster te worden omdat de eventuele vervolgopleidingen van de richting die ik nu doe geen geneeskunde bevat.. Ik heb gelezen dat de opleiding “urgentiegeneeskunde” 6j duurt bovenop de 5j van gewone geneeskunde..Duurt die opleiding dan echt 11j? Want ik heb zelfs het idee dat het niet gaat lukken en als 1 van die 11 jaar mislukt is alles verpest begrijp je..? Dus is er iemand die weet hoelang die opleiding duurt? Laat weten ajb haha ik twijfel echt?
gepost door Anoniem |
4,456 keer bekeken
2 reacties
Geef 0

Ge gewone/standaard geneeskunde opleiding duurt 6 jaar en om je dan te specialiseren als urgentiearts/spoedarts is dit nog eens 6 jaar. Dusja dan ben je 12 jaar aan het studeren. De opleiding geneeskunde duurt altijd vrij lang zeker als je je nog gaat specialiseren.
Geneeskunde is trouwens een opleiding aan de universiteit die je dus kan starten na het middelbaar. Je moet voor geneeskunde ook eerst een ingangsexamen doen voordat je mag beginnen aan de opleiding.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Beste

Ik zit momenteel in mijn laatste jaar geneeskunde en ben gestart met de selecties urgentiegeneeskunde.
Voor je aan geneeskunde kan starten, moet je inderdaad een ingangsexamen afleggen. Voor dit examen heb je een zekere kennis nodig van wetenschappen en wiskunde. Daarom is het aan te raden om vanaf het 3e jaar ASO en zeker vanaf het 5e jaar wetenschappen en wiskunde te volgen.
Hierna kan je hopelijk starten aan de opleidng. Deze opleiding duurt 6 jaar, waarna je nog een selectie procedure moet ondergaan om te mogen specialeren. Er zijn meestal dubbel zoveel kandidaten dan plaatsen. Weet dus dat je na 6 jaar geneeskunde nog altijd niet zeker bent van een plaats.
De selectie gebeurt vnl op punten, attitude, motivatie, inzicht en verschillende theoretische en praktische examens.
Wanneer je kan starten is het inderdaad een vervolgopleiding van 6 jaar. In totaal zal je dus zeker 12 jaar zoet zijn.

Om te kunnen werken als verpleegkundige op spoedgevallen, is het ook belangrijk om eerst de bachelor in de verpleegkunde te volgen. Spoedgevallen en intensieve zorgen is echter een extra jaar opleiding, die je alleen na de bachelor kan volgen.

Ik kan je wel vertellen dat er binnen geneeskunde altijd wel specialisaties zijn voor elk type persoon. Weet wel dat het zeer veel en zware leerstof zijn en dat de stages heel veel van je zullen vragen, zowel qua uren als qua stress en sociale impact.
Het is dus niet voor iedereen weggelegd en het eist veel van je. Maar als je dit ervoor over hebt, kan je een mooie toekomst tegemoet halen met enorm veel zelfvoldoening.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Plaats een reactie