Overslaan en naar de inhoud gaan

bijbaan op 14 jarige leeftijd

Hey.

Ik ben 14 jaar en zou graag op een of andere manier 30 euro per week willen verdienen. Het zit namelijk zo: ik rij al bijna mijn hele leven paard en heb ook altijd een eigen pony/paard gehad. Ik krijg altijd dressuurles van mijn ouders maar omdat ik sgw wil gaan rijden (Springen, dressuur en cross) moet ik wel goed les hebben mijn ouders hebben geen geld voor goede lessen dus wil ik zelf hiervoor betalen ook als een soort eigen verantwoording. Ik heb een hele goeie instructeur gevonden waar ik zowel dresuur als springles bij kan nemen en die vraagt 30 euro per uur (niet gek veel geld voor goed les) en ik wil echt dolgraag les van hem. Omdat mijn ouders het niet heel breed hebben en toch alles voor mijn hobby over hebben en zo veel voor me gekocht hebben om mij wedstrijden te laten rijden en leuke uitstappen kunnen maken met men paard en zoveel voor me doen wil ik zelf mijn lessen betalen.

Ik vind dit een goede stap om te zetten voor later en voor men eigen verantwoordelijkheid te leren.

Nu is mijn vraag als volgt: Hoe kan ik legaal 30 euro in de week verdienen met een leuke bijbaan mag ook bijv. s'ochtends in het weekend ofzo. het maakt mij echt niks uit zolang ik mijn lessen kan betalen.

(klusjes doen opassen enzo. is geen optie!!!!)

Gr.
gepost door Anoniem |
14,566 keer bekeken
30 reacties
Geef 0
Forums:
Vrije tijd

hoi Love my horse

wat mooi dat je dit wil doen!

in België is het zo dat je 15 jaar moet zijn en 2 jaar middelbare school voltooid hebben voor je als jobstudent mag werken. In Nederland is de wetgeving volgens ons iets anders, maar als je uit Nederland komt, kan je best onze Nederlandse collega's contacteren: www.kindertelefoon.nl

Misschien kan je eens langs de VDAB of een interimkantoor gaan om de juiste wetgeving te weten te komen?

groetjesKJT-team

ps: al eens geïnformeerd op de manege of je daar kan bijklussen?

gepost door Anoniem |
Geef 0

hey wat is een VDAB of een interimkantoor en waar kan ik die vinden???

Ik sta of rij niet op een manege ik kom er ook nooit maar bij ons op de stalling is niks van een baantje te doen .

Ik zal zeker even bij de nederlandse kindertelefoon gaan informeren.

Bedankt!

gepost door Anoniem |
Geef 0

Als je al zelf niet weet wat VDAB of interim betekend ben je nog niet klaar om te gaan werken, om nu toch te antwoorden op die vragen: beiden zijn 'kantoors' waar je je op lijsten kunt zetten i.v.m bepaalde zaken die jij verkiest. Wanneer ze iets geschikt voor jou vinden kwa job, wordt je opgebeld. Je moet nu wel niet gaan denken, oh jippy kga mij even op die lijst gaan zetten en niet meer studeren. Nee, als jobstudent staat ge daar apart in en moogt ge ook maar 50 uur op een jaar werken. Als 'niet-afgestudeerde' staat ge tussen een waslijn van mensen, dat kan dus maanden duren vooraleer die u opbellen.

Terbij, op u 15 jaar vindt ge nog niks,geloof mij, of da zijn nutteloze jobkes. Wacht nog tot u 16 en dan vindt ge betere zaken Wink

gepost door Anoniem |
Geef 0

@ Imad-beauty,

ja idd 50 dagen, maar ik reken altijd in uur vandaar was ff mis Tongue2

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hey! Ik vind persoonlijk 30euro per uur eigenlijk écht wel veel... En dat voor een eigenaarspaard dan nog! Meestal is dag juist goedkoper. Ik kan niks van job adviseren maar wel dat je op een goeie manege ook springles kan krijgen en veel goedkoper. Of als ik jou was, mss op een paardenkamp gaan waar ze crossen enz... Hopelijk heb je hier iets aan Smile, en trouwens ik heb ook een eigen paard en ik rij op een manege maar ik krijg 1 keer per week privé les en 1 keer groepsles en de andere dagen rij ik vrij en ik vind dat ze goede spring les geven.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hey ,
Ik ben 14 jaar en zou graag wat bij gaan verdienen.Voor m'n sport en voor m'n vrienden .
Het zit namelijk zo ik ga heel graag weg met vrienden in de vakantie en ik kan moeilijk elke keer geld vragen aan m'n ouder want we zijn met 2 en al m'n vrienden gaan bij verdienen en ik zou het ook heel graag willen gaan doen. En ik zou meer willen gaan trainen maar m'n ouders geven al genoeg uit aan m'n sport dus ik zou wat geld willen gaan verdienen voor m'n sport Mijn vraag is hoe kan ik toch wat centjes bijverdienen op een daag in de week .

greats jorski

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hoi,

Ik ben 14 jaar en zoek een kleine job,

Het is vakantie en weet niet echt wat te doen zou leuk vinden om een beetje te werken bv. Poetsen, afwassen, met iets mee helpen wat het ook is alvast bedankt Smile groetjes megane

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik ben 14 jaar en ik zou graag wat werken want in de vakantie heb ik niet al te doen en dan kan ik ook wat sparen voor met vrienden op reis te gaan en het lijkt me ook heel leuk

gepost door Anoniem |
Geef 0

@RDP ik ben het niet zo met je eens , je zegt dat er weinig jobs zijn voor vijftienjarige . Dan ben je fout , ik ben 15 jaar en ik vul de rekken in winkel ( carrefour) , ik werk 2 dagen in de week en op 1 dag werken verdien ik bijna 50 euro : uitgerekend 2x per week = 100 maal vier weken per maand = 400 euro permaand , voor een 15 jarige vind ik dit een perfect loon , ik ben wel akkoord dat jebeter niet naar een interim gaat want die geven je de slechtste jobs die er maar te krijgen zijn en nog slecht verdiende jobs ook , nu ontopic , ik zou zegge als je 15 bent ga in winkel solliciteren. Ga elke winkel in je buurt af en je vraagt een sollicitatieformulier in om rekken te vullen net zoals ik . Winkels kunnen jobstudenten goed gebruiken en ze zullen je wel ergens aannemen .

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hey , ik ben 14 jaar en ik zou super graag willen werken al is het maar rekken vullen of in een bejaardentehuis helpen zou ik dat al mogen doen of moet ik wachten tot ik 15 ben dat zijn nog 2 maandjes ?

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hallo
ik ben 14 jaar en ik zoek een job voor in de vakantie. Het is enkel maar voor wat centjes bij te verdienen om zo met vrienden weg te gaan of zo. Waar kan ik het beste gaan soliciteren, want ik zou echt niet weten wat een goede vakantiejob is. Ik weet wel dat ik eens naar de vdab moet gaan, maar ik wil nog even afwachten en kijken wat anderen zeggen.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hoi, misschien kan je prei ofzo helpen planten en van die dingen of bij andere mensen de stal gaan uitmesten of op een boerderij helpen Smile

gepost door Anoniem |
Geef 0

hay ik rij ook paard en ik heb ook DRINGENT geld nodig..
ik wil ook een jobke ma ik heb ook school enz dus liefst ok zondag ofz?
ik moet veel leren want daar heb ik problemen ee en ik word pas volgend jaar 15!

gepost door Anoniem |
Geef 0

Dag

Ik ben 14 zou graag willen werken omdat ik niks te doen heb en omdat al mijn vrienden werken al , ik weet dat je 15 jaar moet zijn en je moet je 2 eerste jaren voltooid hebben maar ik ben ik heb mijn 2 eerste jaren ook al voltooid mag ik dan gaan werken of niet ?
Ik wil gaan werken omdat ik mijn eigen geld wil verdien en om mijn kleren zelf te gaan kopen ,dan moet ik niet meer geld aan mijn ouders vragen .

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik wil autos wassen heb niks aan paarden of ponys

gepost door Anoniem |
Geef 0

Je verkoopt je paard/pony! Dan heb je veel geld en geen kosten meer voor het verzorgen!

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik werk bij de ecoplaze, een biologische winkel, verdient 62 euro per maand !

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik ben bijna 15, kent iemand bedrijven ofzo die 15jarigen een studentenjob geven?
De meesten nemen pas vanaf 16 of 18 aan Sad2

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik ben 12 jaar en wil geld verdienen maar oppassen en autos wassen is onmoggelijk want dat mag niet vaaan mijn ouders. Kan iemand tips geven.

gepost door Anoniem |
Geef 0

hallo ik ben 14 jaar ik word binnenkort 15 in augustus en ik zoek een zaak voor mij en mijn vriendin en ik wil minstens 50 euro per week verdienen maar ik vind het niet en ze zeggen wel op internet dat je kan werken dus ik weet het niet kunnen jullie wij a.u.b. helpen alvast bedankt!

gepost door Anoniem |
Geef 0

@Reina

Als je toevallig aan de Nederlandse grens woont, is het het makkelijk: in Nederland mag je al vanaf je 13e 'officieel' licht werk doen (dus echt bij een baas met loonstrookjes enzo). Hier heb je alle info wat mag in Nederland: http://goo.gl/HO779B

In België zelf kan je geld verdienen door klusjes te doen voor mensen, denk bijv. aan auto's wassen en/of oppassen, misschien wel voor je familie en/of je buren? Kan je goed met een strijkbout overweg? Dan zou je bijv. een strijkservice kunnen opzetten: je haalt ongestreken kleding op bij mensen bij je in de straat/buurt, strijkt deze kleding en brengt deze kleding netjes gestreken weer terug. Een oud-klasgenoot heeft dit jaren zo gedaan en daar leuk mee verdient. Mensen houden namelijk helemaal niet van strijken, dus als iemand anders dat goed voor ze doet, willen ze daar best voor betalen. Ik geloof dat ze € 2,50 - € 3,- per kledingstuk vroeg, dus als je snel (en goed!) kan strijken kan je daar zo'n € 9,- tot € 12,- per uur mee verdienen. Niet gek toch!

Verder kan je via internet geld verdienen. D'r zijn van die sites waar je punten krijgt als je mailtjes leest, banners aanklikt, etc. Als je dan daar genoeg punten hebt kan je deze omwisselen voor cadeaus of laten omzetten in geld. Ook zijn er heel veel van die enquêtesites waar je punten krijgt per beantwoorde vraag. Dit werkt volgens hetzelfde principe. D'r zijn ook van die kortingssites dat als je via die site spullen koopt op allerlei bekende webshops, je dan punten krijgt, die je later ook weer kan omzetten in geld.

Als je een instrument goed bespeelt, kan je dit een middagje/dagje per week op straat doen als straatmuzikant. Een goede straatmuzikant kan ook lekker verdienen op een dag, zeker als je een veel verschillende nummers kent en het een beetje leuke en amusant weet te brengen.

Tot slot zou je ook eens kunnen kijken of het inschrijven bij een castingbureau interessant is. Dit soort bureaus wordt door reclamemakers gebruikt om de juiste personen te vinden die reclame kunnen maken voor hun producten. Reclame maken voor een product is makkelijk 'werk', vaak heel leuk, het verdient ook leuk, je komt soms nog eens ergens en je krijgt vaak ook nog een doos van het product waarvoor je reclame hebt gemaakt mee naar huis Wink.

Succes!

gepost door Anoniem |
Geef 0

je kan ook dingen zelf maken en die dan verkopen of zo bv een vriendin van mij heeft zelfpaarden en krijgt veelzakgeld maar moet alles voor die paarden kopen , en ze maakt touwhalsters , ik weet niet hoe ze het doet maar ze verdient er genoeg mee

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik rijd ook paard en heb sinds kort een haflinger gekregen! Ik zou zelf ook een bijbaantje willen maar weet zelf niet waar ik moet zoeken.. Ik ben 13 jaar maar verjaar in november dus ik zit in het 2de middelbaar..

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik ben een meisje van 13 (3e middelbaar) en ik ben vorige week voor de eerste keer een uurtje bij mijn pa in de winkel gaan werken, wel in het zwart natuurlijk. Ik mag in de vakantie nog komen helpen, ook hele namiddagen enzo. Als je iemand in je familie hebt met een winkel of een bedrijf, kan je vragen of je mag helpen.

gepost door Anoniem |
Geef 0

ik ben over en paardagen 15jaar maar ik ben nog opzoek naar werk voor de zommervakantie wat moet ik dan doen voor snel werk te krijgen ?

gepost door Anoniem |
Geef 0

ik heb net mijn tweede jaar middelbaar voltooid maar ben nog geen 15 jaar
en ik zou graag bij de groeten boer gaan werken maar ik woon in belgiè en de groeten boer nog geen 500 m verder in Nederland zou dat kunnen Awel

Gr. Meneer-weet-het-niet-meer!

gepost door Anoniem |
Geef 0

hoe lang zal dat duren om een baantje te vinden ??

gepost door Anoniem |
Geef 1

hoi,
ik ben 14 jaar en zou graag beginnen oppassen om kleuters en peuters...
ik weet alleen niet hoe ik moet beginnen x
graag tips

gepost door Anoniem |
Geef 0

hallo,
Ik ben een 14 jarige jongen die zoekt achter kleine jobjes om extra geld te verdienen .
(auto wassen , oppasen, boodschappen gaan doen, )

Met vriendelijke groet

gepost door Anoniem |
Geef 0

ik zoek een werk als 14 jarige ik kan vlot nederlands ik kan best veel

gepost door Anoniem |
Geef 0

Plaats een reactie