Overslaan en naar de inhoud gaan

trans ?

Hoi Awel


Ik zet met een belangrijke vraag: ben ik trans?

Ik ben een jongen en 15 jaar oud. Voor iemand van mijn leeftijd heb ik grote borsten.
Ik heb grotere dan veel meisjes in de klas, en zelfd mijn eigen mama.
Ik heb die van nature, dus niet omdat ik trans ben door hormonen ofzo.
Ja, van nature, dus je snapt dat er iets goed fout is met mijn lichaam.


Ik werd hevig gepest op school toen duidelijk werd dat ik dat had, nu al zeker 2 of 3 jaar.
Hierdoor ben ik pas van school veranderd.
Op mijn nieuwe school heb ik gezegd dat ik trans was. Dat is niet echt zo maar omdat ik niet wou dat ze me ook gingen pesten en ik denk dat het helpt want niemand pest mij.
Er zitten 2 transmeisjes op sschool en die worden ook niet gepest.


Maar nu begin ik me af te vragen of ik zelf ook eigenlijk niet trans ben?

Want ik vind het nu tegenwoordig echt wel plezant om een leuke bh aan te doen of een aanspannend trui en dat wou ik vroeger nooit.
Met turnen op mijn nieuwe school doe ik een turnpakje aan zoals de meisjes maar wel met een shortje bij.

En iemand vroeg eens waarom ik nooit een rokje aandeed op school, ze vonden het vreemd dat ik dat niet deed als ik trans was.

Er zijn 2 meisjes waar ik super goed bevriend mee ben nu en daar hebben we in de vakantie eens mee geëxperimenteerd met make-up, nagellak en lippenstift en ik heb gewoon meegedaan.
Ik heb ook gaatjes in mijn oren laten schieten.
En samen met 1 van die 2 meisjes ben ik gaan shoppen en ik heb 2 rokjes en een jurkje gekocht. Ik wou dat zelf heel graag.
En die haar mama heeft woensdag mijn haar anders gestyled, ze heeft mij een klem gegeven om het op te steken, en we vonden het echt heel mooi.

Ik ben donderdag en vrijdag zo naar school gegaan, ook met 1 van die rokjes aan.
Niemand zij er iets slecht van, sommige zeiden dat ze het mooi vonden.
En ik vond het dus super leuk!

Ik zou dit vroeger nooit doen maar nu wel en ik ben hier nu echt heel blij mee!


Denk je dat ik nu ook trans ben, of niet? Ik vind dit een heel verwarrende fase eigenlijk!


gepost door Dromende Godin |
140 keer bekeken
10 reacties
Geef 3

ja dat is trans, niet trans jongens hebben die verlangens niet

gepost door Anoniem |
Geef 1

Hey!

Wat een eerlijke en openhartige boodschap, het is duidelijk dat je jezelf aan het ontdekken bent, en dat is helemaal prima. Het is heel normaal om te experimenteren met verschillende kledingstijlen en uiterlijke expressie op jouw leeftijd. Het feit dat je geniet van het dragen van bepaalde kleding en het uitproberen van make-up betekent niet per se dat je transgender bent, maar het kan een teken zijn van het ontdekken van je eigen stijl en identiteit.

Het is geweldig dat je jezelf hebt omringd met ondersteunende vrienden en dat je je op je nieuwe school veiliger voelt. Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om jezelf de tijd te geven om te begrijpen wie je bent, en dat dit een voortdurend proces is.

Als je je ooit onzeker voelt of behoefte hebt aan een gesprek, praat dan gerust met vrienden, familie of een vertrouwenspersoon op school. Ze kunnen je misschien helpen om je gevoelens beter te begrijpen.

Onthoud dat het jouw reis is, en je hebt de vrijheid om te ontdekken wie je bent op jouw eigen tempo. Blijf openstaan voor je gevoelens en wees trots op jezelf voor het verkennen van je identiteit. Je bent niet alleen, en er zijn mensen om je heen die om je geven en je steunen.

gepost door Anoniem |
Geef 1

hallo hallo, dus je bent een meisje die een jongen is? (niet slecht bedoeld).
maar nu begin je je toch een beetje meisje te voelen? en over je borsten wil je ze graag of niet? als je ze niet wil kun je hormonen nemen. denk toch goed na over wat je wil zijn. een jongen of meisje. het kan ook dat je je meisje en jongen voelt (hoe noemt dat nu weer?). hopelijk hielp dit
groetjes chille nigel

gepost door Chille Nigel |
Geef 1

Heyy, ik snapte je niet helemaal maar ik ga toch proberen je te helpen. Mijn tip is om veel op te zoeken. Er bestaan super veel verschillende genderidentiteiten, bv. non-binair, genderfluide, trans, demigirl,... Trans is een umbrellaterm wat betekent dat er veel soorten zijn. Je moet je niet jonge of meisje voelen, er is nog veel meer dan dat. Je kan er wat mee experimenteren tot je iets vind waar je je comfortabel mee voelt. Op tiktok zijn er ook veel goede paginas die er goede uitleg over geven wat het verschil allemaal is enzo. Ook nog een reminder, de kleren die je draagt bepalen niet je gender. Er is zo veel mogelijk, dus zoek tot je vind wat bij jouw past.
veel succes!

gepost door Briljante Pizza |
Geef 1

hoi
Aan Chille Nigel: het woord dat je zoekt is non-binair denk ik.
aan Dromende Godin: Ik begrijp dat je zelf wat in de war bent over of je nu wel of niet trans bent. Ik denk dat je dit best eens met een dokter of een psycholoog kan bespreken, die kunnen jou helpen om uit te zoeken waar jij je echt het beste bij voelt en wie jij echt bent. Ik denk dat het wel heel normaal is dat je in de war bent omdat je geboren bent als jongen maar toch vrouwelijke geslachtskenmerken ontwikkeld hebt. Zou het kunnen dat je eigenlijk geen jongen en geen meisje bent, maar intersekse? Dat is iemand met geslachtskenmerken van een man en een vrouw. Ik weet het zelf ook niet goed, maar jouw situatie een keertje bespreken met een arts kan zeker geen kwaad.
groetjes knuffelende koningin

gepost door Knuffelende Koningin |
Geef 2

Hoi Chille Nigel.

Misschien ben ik een jongen, misschien ben ik een transmeisje. Ik weet het zelf eigenlijk allemaal niet zo goed nu... ?

Over mijn borsten: wil ik ze graag? Eerst niet toen ik ze pas kreeg, en dan zeker niet toen ze me begonnen te pesten daarmee.
Maar nu soms wel. Ik word echt wel blij soms als ik 's morgens een leuke bh aandoe, dan word ik soms gewoon goedgezind van. Zeker nu met de nieuwe school dat ze mij niet pesten.
En als ik dan toch trans be (wie weet) dan wil ik ze zeker en is het een voordeel dat ze al echt groot zijn!

:

Hoi Knuffelende Koningin
Intereseks is het niet wat ik heb want buiten borsten heb ik verder niks van meisjes en borsten alleen dat telt niet voor Interseks. Maar wat ik heb heeft er wel iets mee te maken. Er is iets goed fout met mijn lichaam anders zou ik dat niet hebben natuurlijk.
Mijn huisarts en nog wat andere dokters weten het dat ik dit heb maar ze kunnen er niks aan doen.

gepost door Dromende Godin |
Geef 1

Dromende Godin
Je schrijft overal, in je 2 berichten en ergens in een reactie op een bericht van iemand anders over borsten, dat je er zulke grote hebt.
Maar wat heb je dan? Een C misschien? Durf je ons dat te vertellen?

gepost door Anoniem |
Geef 0

Als je tegen iedereen zegt dat je trans bent en het niet eens zelf weet is echt niet oké!

Dat je tieten hebt kun je misschien niet aan doen (denk ik?) maar als je een rokje aandoet en makeup en oorbellen en dat soort dingen als je niet trans bent en dus geen meisje vindt ik echt wel raar hoor.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik zie dat er nog meer reacties zijn bijgekomen :)
Ook boven die ik eerst niet gezien had. Kan het dat die pas later zichtbaar zijn gekomen?

:

Hoi Anoniem,
Ik heb niet gezegd hoe groot mijn borsten zijn maar ik denk ook niet dat dat heel belangrijk is. Jij kijkt trouwens alleen maar naar de cupmaat en dat op zich zegt echt niet alles over je borsten. ook de bandmaat is daarbij belangrijk, dat zegt namelijk heo breed je bent.

Wist je dat een 70C er groter uitziet dan een 95C? Het is allebei C maar dus totaal niet vergelijkbaar.
Het kan zelfs dat mensen een 70B er mooier en groter zijn uitzien dan een 95C omdat het meisje dan vrijd an is en daardoor haar borsten meer opvallen.

Dus als je zo geïnteresseerd bent in borsten dan moet je er toch maar eens wat meer over opzoeken! ;)

Als ik zeg dat ik een D heb dan weet je dus eigenlijk nog steeds nisk meer.
En ook niet of dat wel echt waar is ;)

:

Andere Anoniem

Over sommige dingen die je schrijft moet ik inderdaad eens nadenken! Op school zeggen ze inderdaad "ze" en "haar" tegen mij en mijn vriendinenn en hun ouders doen dat ook. Omdat ik gezegd heb dat ik trans ben denk ik.
Thuis doen ze dat niet.
Dat is inderdaad raar! Mama deed dat wel toen B eens bij ons was.
Daar denk ik nu pas aan nu ik dit van jou lees.

Ik weet echt nog niet of ik later een meisje wil zijn of niet! Dat vind ik nu juist super moeilijk.
Ik denk voor nu wel.

Ik vind het super fijn om de kleren aan te doen die ik met mijn vriendinnen heb gekocht. Ik denk niet dat ik dat vroeger wou, maar het voelt wel speciaal om dat te doen. En door mijn haarstijl nu ziet het er ook helemaal niet gek uit als ik bv in de spiegel kijk.
Het voelt echt heel anders om een rokje en een panty aan te doen ipv een broek.

Maar langs de andere kant vind ik het ook niet super super raar omdat ik ook al lang bv een bh aandoe. Dat vond ik eerst ook verschrikkelijk en heel raar vroeger maar voel ik nu gewoon niet eens als ik hem aanheb. Voor mij is dat al een hele tijd normaal.

En ja, ik heb super veel schrik dat mijn vriendinnen mij niet meer zo leuk vinden als ik zou zeggen dat ik niet trans ben maar gewoon een jongen met borsten. Mijn mama zegt dat dat niet gaat gebeuren maar ik ben er toch bang voor.

Mama zegt dat ik wel nooit meer "gewoon een jongen met borsten" ben of zal zijn. Ik snap denk ik wel wat ze bedoelt. Maar toch ...

:

Bedankt hoor. Sommige antwoorden waren heel erg lief of heel erg behulpzaam.
:)

gepost door Dromende Godin |
Geef 0

Plaats een reactie