Overslaan en naar de inhoud gaan

relatie openbaar maken ?


Hoi


Wij zijn een broer en zus van 16 (bijna 17) en 16 (pas geworden).
We hebben sinds september 2022 een relatie met elkaar.


Eerst alleen maar kussen en zo maar we gingen steeds verder.
Na een paar maanden deden we ook voorspel en we hebben nu ongeveer een jaar seks met elkaar.
We weten allebei nog perfect onze eerste keer, wanneer en waar.


Tot nu toe weet niemand dit.
In het begin was het juist spannend om te proberen seks te hebben zonder betrapt te worden door onze ouders, en was dat een deel van de fun.
Maar nu vinden we het eigenlijk vervelend om altijd alles stiekem te moeten doen.


We zouden gewoon liefst openbaar willen maken dat we een relatie met elkaar hebben.
Zodat onze vrienden het weten en ook onze ouders.
Zodat we kunnen kussen of knuffelen als we dat willen, en met elkaar naar bed kunnen gaan zonder dat we de hele tijd extra moeten opletten of we toch nergens in huis geluid horen (ouders komen thuis) of iemand op de trap of op de gang horen 's nachts.



Hoe vertel je zoiets best? En hoe zouden ze reageren?
Hoe zouden jullie reageren als we jullie vrienden zouden zijn en jullie dit zouden vertellen?

-

PS:
Voor iemand daar opmerkingen over maakt: we doen het veilig.
Bijna altijd met condoom, soms zonder op de juiste dagen van de cyclus.
Verder ook nog mét de anticonceptiepil natuurlijk! (We overwegen wel een spiraaltje)
En uiteraard doen we het alleen met elkaar.

Dat wilden we nog even meegeven voor de duidelijkheid.
gepost door Sympathieke Taco |
0 keer bekeken
6 reacties
Geef 0

Ik begrijp dat jullie graag openlijk over jullie relatie willen praten en geen geheimen meer willen hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie anders is en dat mensen verschillend kunnen reageren. Als jullie je ouders en vrienden willen vertellen over jullie relatie, is het goed om een rustig moment te kiezen waarop jullie met hen kunnen praten. Probeer eerlijk te zijn over jullie gevoelens en leg uit waarom jullie ervoor hebben gekozen om het hen te vertellen. Het kan zijn dat ze verrast of verward zijn in het begin, maar hopelijk zullen ze jullie steunen en begrijpen. Als jullie mijn vrienden waren en jullie dit aan mij zouden vertellen, zou ik proberen jullie te steunen en begripvol te zijn. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn over jullie gevoelens. Succes en ik hoop dat jullie de steun krijgen die jullie nodig hebben!

gepost door Anoniem |
Geef 0

Ik zal niet beginnen zagen over incest aangezien ik denk dat je da tvan anderen op het forum al genoeg gehoord zal hebben. Maar om bij jullie vraag te komen, als ik eerlijk moet zijn zou ik het best raar vinden als 1 van mijn vrienden hier mee afkwam. Maar mijn moto is leven en laten leven dus ik zou hier zeker niks (negatiefs) over zeggen. De vraag is alleen of jullie omgeving hier wel mee zal kunnen omgaan. Wij kunnen dit uiteraard niet weten aangezien we hun niet kennen.
grts Smeulende Pizza

gepost door Smeulende Pizza |
Geef 0

"Het" veilig doen is maar een deel van het verhaal. Dat geldt ook voor mensen in relatie die geen broer en zus zijn.
De kans dat er iemand zal zijn die jullie "relatie" goed zou keuren schat ik enorm klein in. Er is namelijk een reden dat haast niemand in zijn of haar omgeving iemand kent die zo'n "relatie" heeft, en dat niemand er over praat. Jij en je zus breken zo gewoonweg jullie familie. Niet alleen dat, het is zuiver biologisch gezien niet te verklaren dat jullie überhaupt romantische gevoelens voor elkaar kunnen onderhouden als zijnde familieleden. Reden dat het bij jullie precies "wel werkt" is dat jullie hoogstwaarschijnlijk jullie seksuele puberdrangen voorop gezet hebben en hierdoor denken dat jullie nu een "relatie" onderhouden. Dat opzich al is enorm verkeerd. Ik zou je dus aanraden om hier onmiddellijk mee op te houden, en het al helemaal niet aan iemand te vertellen. Dat levert hoe dan ook problemen op. Van buitenaf kan dit leiden tot verafschuwing en pesterijen, zodaning dat het bedrijven van incest al lang bekend staat als een vorm van schelden.

gepost door Anoniem |
Geef 0

hey Sympathieke Taco
Als ik zoiets zou horen als vriend(in) en zeker als ouder, zou ik toch even schrikken. Het is natuurlijk niet zo sociaal geaccepteerd dat er binen familie, en al zeker niet broer-zus, relaties zijn. Als je het echt wil vertellen, zou ik een moment uitkiezen waarop je bv. met beide ouders aan tafel zit. Ik zou het enkel tegen vrienden/vriendinnen vertellen die je echt vertrouwt, want zoiets wordt niet echt als 'normaal' gezien, dus de kans is groot dat vrienden/vriendinnen dit raar zullen vinden. Dus als je het vertelt, bereid je er dan wel op voor dat mensen geschrokken kunnen reageren. Maar als het echt liefde is hoop ik dat ze het wel zullen begrijpen.
Hopelijk heeft dit je een beetje verder geholpen

gepost door Attente Jakhals |
Geef 0

Het is misschien wel een goed idee aan jouw ouders te vertellen wat er allemaal tussen jullie gebeurt. Maar het kan wel zijn dat je ouders dat helemaal niet hebben verwacht en dat ze dat dat speciaal vinden: want een 'koppel' van een broer en een zus is wel echt speciaal! Ik zou het persoonlijk niet verwacht hebben. Maar zeker heel voorzichtig doen want als jullie daarvoor een babay krijgen is er veel kans dat die dan misvormd of zelfs gehandicapt is!
Groetjes

gepost door Anoniem |
Geef 0

Je ouders gaan niet 'even schrikken´. Het is ook niet 'niet zo sociaal geaccepteerd'.

Het is echt enorm taboe. Je moet doen wat je wilt maar je gaat nooit acceptatie of begrip krijgen.
Een dergelijke relatie heeft bij definitie geen toekomst, want jullie kunnen geen kinderen maken met elkaar - en tegelijk houd je elkaar 'bezet' voor een relatie waar dat wel kan.

Doe wat je fijn vindt maar zie het niet als relatie voor de rest van je leven.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Plaats een reactie