Overslaan en naar de inhoud gaan

BH geadviseerd, second opinion nodig?

Goeidag :)


2 weken geleden hadden wij Medisch Onderzoek. Ik ben een jongen uit het 3e middelbaar trouwens.

Ik zat daar wel mee in omdat ze bij ook een borstonderzoek wilden doen.
https://awel.be/forum/medisch-onderzoek-3e-middelbaar-0?mc=1
Maar de mensen die daar reageerden hadden gelukkig wel gelijk.

Het Medisch Onderzoek was met een man, en daar was alles net als bij de andere jongens maar eerst moest ik naar de dokteres dus voor het borstonderzoek.
Ze heeft er wel aandachtig naar gekeken en er aan gevoeld. Ze zei dat ze dat bij alle meisjes ook deed en dat het vooral was om te kijken dat alles in orde was en er zeker geen knobbeltjes of zo waren. Bij mij was er geen probleem mee. Gelukkig.

Het enige was: ze vroeg of ik geen BH aandeed? En ik zie: euh, nee.
En ze zei dat ik dat beter wel zou doen.


Dat staat nu ook op het verslag dat we gisteren hebben gekregen.
Ze heeft er ook mijn maten opgeschreven, want ze vroeg of ik het OK vond om dat te meten en ik had ja gezegd.


Dus nu is mijn vraag: Als het Medisch Onderzoek dat adviseert, zou ik dan een BH gaan aandoen, of vraag ik best eerst nog ergens een second opnion? En waar dan?


gepost door Dansende Madelief |
165 keer bekeken
4 reacties
Geef 1

Ik heb precies het gevoel dat je die second opinion wil aanvragen vanwege schaamte voor een bh. Dat kan en dat begrijp ik. Je bent me geen antwoord verschuldigd.
Uiteraard ben je niet verplicht het advies van eender welke arts te volgen. Het is maar voor je eigen bestwil. Bij grotere borsten is het gewoon aan te raden. Zware borsten zullen gaan hangen, dus van bovenaf gaat het rekken en kan dat leiden tot scheuren in de huid, en onderaan zorgt dat voor huidplooien door ophoping van dat gewicht. Dat kan dan leiden tot onhygiënische toestanden, denk maar aan infecties. Een bh kan een borst goede steun geven. Bij beweging zeer aan te raden. Zoals je ziet is het een kleine moeite voor je welzijn.
Een second opinion vraag je aan bij de arts door wie je behandeld bent. Die gaat je met je dossier moeten doorverwijzen naar de arts van wie je bijkomend advies wil zodat die goed op de hoogte is van de stand van zaken. Ik zou om te beginnen proberen contact op te nemen met het clb, zodat je bij het medisch team terecht kan. Echter is de kans groot dat ze je aanvraag zullen afraden. Een bh is iets dat zo goed als alle vrouwen dagelijks aan hebben. Het is zo'n banaal voorwerp, of zelfs zoiets fundamenteel noodzakelijk voor de meesten, dat het advies voor jou niet anders zal zijn. Een second opinion wordt vaak aangevraagd bij een medische ingreep dat voor de patient haast van levensbelang is, of waar het dagelijks comfort sterk door zal veranderen.

gepost door Anoniem |
Geef 2

Als de dokter van het medisch onderzoek dat aanraadt, dan doe je dat best. Als je toch twijfels hebt, mag je altijd een second opinion vragen aan een andere dokter, dat is je recht als patient. Je kan daarvoor naar je huisarts gaan en vragen of het nodig is dat je een bh draagt. Als je twijfelt over de maat kun je best naar een lingeriewinkel gaan, dat winkelpersoneel is het gewoon om borsten op te meten.
Ik denk dat de dokter van het medisch onderzoek een bh aanraadt omdat het nodig is om je borsten te ondersteunen, dat je borsten te groot en te zwak zijn om zonder ondersteuning te laten. Zeker als je gaat sporten is ondersteuning nodig voor je borsten.

gepost door Anoniem |
Geef 2

Hoi Dansende Madelief

Ik wou niet als eerste reageren want ik heb de vorige week al een paar niet zo leuke reacties gekregen telkens ik iets schreef :( maar nu er al 2 reacties staan wil ik ook wel antwoorden.

Wanneer de dokters van het Medisch Onderzoeksteam het je aanraden dan is het waarschijnlijk gewoon echt beter. Onthou ook dat dat echte dokters zijn net als je huisarts!

:

Ik ben net als jij een jongen en heb een vergelijkbaar probleem, maar misschien om een andere reden.

Bij mij was het mijn huisarts die het me een paar jaar geleden aanraadde.
Ik wou dat toen ook niet heel graag, maar ik deed het uiteindelijk wel, en er zijn een paar belangrijke dingen die ik daar toch over wil vertellen:
* Je wordt dat echt héél snel gewoon, na een week (of 2) voel je niet meer dat je dat aanhebt
* Je zult snel merken dat het echt beter voelt als je 1 aanhebt. bv als je in het weekend eens even géén aan hebt, voel je dat duidelijk.
* Het kan zijn dat ze nog groeien en dan gaat het alsmaar meer nodig zijn om 1 aan te doen.

Ik heb zelf grote voor iemand van mijn leeftijd, zelfs groter dan mijn eigen mama.
Hierdoor kan Ik NU wel zeggen dat het maar goed was dat ik het toen al heb gedaan toen mijn huisarts het zei.

:

Ik weet jouw situatie niet maar ik hoop dat ze jou er niet mee pesten. Dat gebeurde wel op mijn vorige school. Gelukkig niet meer op mijn nieuwe school.(Niet met mijn bh op zich, maar wel omdat ik borsten heb). Hopelijk heb jij daar geen last van!

gepost door Dromende Godin |
Geef 1

Plaats een reactie