Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn school / Mijn studies

Veelgestelde vragen:

Ik ga niet akkoord met bepaalde afspraken uit het schoolreglement of van de klasleerkracht. Wat kan ik doen?

Wat op school mag en niet mag, staat in het schoolreglement. Ouders ondertekenen het schoolreglement en gaan akkoord met de regels en sancties. Je kan het schoolreglement altijd opvragen bij de directie en dit zelf nalezen.

Kan ik mijn verhaal in vertrouwen vertellen aan mijn (zorg)leerkracht of het CLB?

In de wetgeving zoals we die in België kennen, bestaat er een duidelijk verschil in het beroepsgeheim van (zorg)leerkrachten en die van CLB-medewerkers.

Veelgestelde vragen:

Op school is er zoveel keuze. Welke school en studierichting kies ik?

De school waar je zit en de richting die je volgt, zijn beide belangrijke keuzes in je leven. Dit niet alleen om later alle kansen te krijgen bij het zoeken en uitvoeren van je beroep maar ook voor een goed mogelijk verloop van je schooltijd.

Veelgestelde vragen:

​Ik wil niet meer naar school gaan. Kan dat?

Helaas kan je in België niet zomaar even pauze nemen aangezien je in België een leerplicht hebt tussen je 6 en 18 jaar. Dit betekent dat ouders de plicht hebben hun kind te laten leren.

Veelgestelde vragen:

Ik ben ongerust over de examens/toets. Hoe kom ik ze goed door?

Een examenperiode of studeren voor een toets wordt vaak als een lastige en stressvolle periode ervaren. Alles begint bij een goede voorbereiding en planning.

Ik heb weinig zelfvertrouwen/last van faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Bijna iedereen heeft er weleens last van. Maar wanneer je dit voortdurend ervaart, kan dit je hinderen en slecht laten voelen. Bepaalde negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het vertrouwen in jezelf afbrokkelt.

Veelgestelde vragen:

Wat moet ik doen met slechte punten?

Het is nooit leuk om met slechte resultaten thuis te komen. Probeer eerst voor jezelf uit te zoeken wat de oorzaak is van het minder goede resultaat.

Veelgestelde vragen:

Ik moet naar het medisch onderzoek op school. Wat moet ik verwachten?

Elke leerling moet tijdens zijn schooltijd enkele keren op onderzoek bij de CLB-artsen en verpleegkundigen. Meestal gaat alles goed met je en dan lijkt zo’n doktersbezoek overbodig. Maar ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Kan ik mijn verhaal in vertrouwen vertellen aan mijn (zorg)leerkracht of het CLB?

In de wetgeving zoals we die in België kennen, bestaat er een duidelijk verschil in het beroepsgeheim van (zorg)leerkrachten en die van CLB-medewerkers.

Recente forumposts

stress voor rapport...

hallo, ik heb erg veel stress voor mijn rapport (ik krijg hem op vrijdag 19 oktober). Ik denk dat ik een buis zal hebben voor informatica, frans en wiskunde. ik doe latijn wiskunde, en ik heb net...
lees meer
gepost door Anoniem | 11 uur geleden
0 keer bekeken
0 reacties
1 Geef

Geen internaat

De school waar ik heel graag naartoe wil (er is echt geen andere school, ik heb al veel gezocht) is ver weg en met de trein zou het elke dag 14€ kosten wat al veel is en er is geen internaat in de...
lees meer
gepost door Dolle Bes | 13 uur geleden
35 keer bekeken
1 reactie
20 Geef

😍😍😟😟😢😿😻

Hey, ik ben een meisje van 11 jaar ik ga naar het 1ste middelbaar en ga naar de academie voor te tekenen... Daar is een jongen die ik leuk vind. Ik zou vaker met hem willen praten over school ofzo....
lees meer
gepost door Twijfelende Spion | 15 uur geleden
45 keer bekeken
2 reacties
36 Geef

help

k ben een meisje van 14 en zit in het 3de STW en heb veel onvoldoendes en ik doe echt mijn best. Ik kan niet onthouden wat ik leer ook al leer ik van 16-20u. en hierdoor word ik stilaan depresief. ik...
lees meer
gepost door Grondige Teddybeer | 16 uur geleden
51 keer bekeken
2 reacties
24 Geef

nudes gestuurd?!

hallo ik ben een meisje uit het 6de leerjaar en ik heb vorig jaar een stap in de verkeerde richting gezet. Ik heb namelijk nudes verstuurd naar een jongen waar ik echt van hield en hij verspreide het...
lees meer
gepost door Anoniem | 19 uur geleden
48 keer bekeken
2 reacties
46 Geef