Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Vereniging voor Verlegen Mensen
http://www.vvm-vzw.be/De vereniging voor verlegen mensen biedt allerhande cursussen, vormingen en activiteiten die bouwen aan je zelfvertrouwen. Neem hier zeker even een kijkje als je daar graag aan wil werken.
-
Fit in je Hoofd
https://www.fitinjehoofd.be/Met deze website leer je controle over je eigen leven te hebben. Je leert jezelf te waarderen. Je kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. Je leert positief in het leven te staan. Voor jongeren vanaf 16 jaar.
-
Noknok
https://www.noknok.be/Hier vind je informatie en opdrachten om je goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Succes! Speciaal voor jongeren van 12 tot 16 jaar.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Oefening: Vriendschap is...
https://www.noknok.be/oefeningen/oefening?titel=vriendschap-isIn deze noknok.be oefening som jij voor jezelf op wat je van een vriend verwacht en wat jij een vriend kan geven. Zo leer je voor jezelf wat jij onder vriendschap verstaat.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Seksueel getinte berichtjes op je telefoon of het internet doorsturen, is beter bekend onder deze naam. Hier vind je enkele tips om met deze beelden om te gaan.
-
.comdom app
https://comdomapp.be/Geen zin om straks in je blootje te staan op het internet? Met deze app zet je makkelijk de gegevens van de ontvanger als watermerk over je privéfoto’s. Zo zal de gelukkige jouw foto niet snel online verspreiden…
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Ben je getuige of slachtoffer van discriminatie? Meld het bij Unia, of vind er antwoorden op jouw vragen.
Veelgestelde vragen:
Interessante links:
-
Bezorgd om iemand
https://www.zelfmoord1813.be/ik-ben-bezorgd-om-iemandBen je bezorgd dat uit je omgeving aan zelfmoord denkt? Negeer dan zeker de signalen niet, er zijn verschillende manieren waarop je kan helpen. Je vindt ze hier.
-
Deze app biedt je verschillende tools die je kunnen helpen om een crisis door te komen of te voorkomen. Ook als je er wil zijn voor iemand anders kan je met deze app aan de slag.
-
Naar iemand luisteren
https://awel.be/luisterVaak help je iemand enorm door te luisteren. Met deze luistertips van Awel kan je meteen aan de slag!
Interessante links:
-
Seksueel misbruik
http://www.seksualiteit.be/misbruikMisbruik herkennen, soorten misbruik, misbruik verwerken, … Over dit moeilijke thema vind je hier de nodige info en tips terug.
-
Iemand die via het internet een vertrouwensrelatie met je opbouwt, om je later (seksueel) te misbruiken, dat heet grooming. Je vindt via deze link info terug over groomers en tips om jezelf hiertegen te beschermen.
-
Seks en Grenzen
https://www.allesoverseks.be/themas/seks-grenzenOp deze pagina van alles over seks vind je veelgestelde vragen over nee zeggen, seks en de wet, en grensoverschrijdend gedrag.
-
Familie van
http://www.familievan.be/Als iemand van je familie zich schuldig maakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft dat een grote impact. Deze website probeert een antwoord te geven op jouw vragen als familielid: voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar, van 14 tot 18 jaar en 18+.
-
Kindermishandeling
http://www.vertrouwenscentrum-kindermishandeling.be/Via deze website kom je terecht bij het vertrouwenscentrum kindermishandeling. Zij geven info over wat kindermishandeling precies is, en wat je kan doen.
Praat erover met Awel of ...
Wil je van huis weglopen? Ben je het slachtoffer van seksuele uitbuiting? Heb je een probleem op het internet? Child Focus is er voor jou, 24 uur per dag en elke dag van de week op het nummer 116 000.
Bij het JAC kan je in jouw regio anoniem terecht voor een face to face of telefonisch gesprek en eventuele verdere begeleiding. Je kan ook chatten met een JAC-medewerker via deze weg of een mailtje sturen via dit formulier. Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) voor jongeren van 12 tot 25 jaar.
Je kan gratis en anoniem terecht op de CLBchat via de website. Maandag, dinsdag en donderdag van 17u tot 21u, woensdag van 14u tot 21u.
Ben je getuige of slachtoffer van discriminatie? Meld het bij Unia, of vind er antwoorden op jouw vragen.