Overslaan en naar de inhoud gaan

De anderen en ik

Veelgestelde vragen:

Ik heb te weinig zelfvertrouwen/laag zelfbeeld/last van faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Bijna iedereen heeft er weleens last van. Maar wanneer je dit voortdurend ervaart, kan dit je hinderen en slecht laten voelen.

Veelgestelde vragen:

Vrienden maken en vrienden houden. Hoe doe je dat?

Boezemvriend, boezemvriendin, soulmate, bff... Je hebt er een of je bent ernaar op zoek. Vriendschap voor het leven? Het kan maar het is niet noodzakelijk.

Ik heb ruzie met mijn bff/vriendengroep. Wat nu?

Wanneer je ruzie hebt met je beste vriend(en) of vriendin(nen) dan is het goed om elkaar even de tijd te geven om wat af te koelen en na te denken. Op het hoogtepunt van een ruzie worden vaak harde woorden gebruikt.

Ik ben verliefd op mijn bff maar durf het niet te vertellen. Wat moet ik doen?

Je begint gevoelens te krijgen voor jouw bff of je bent ondertussen stapelverliefd. Het is logisch dat je je dan afvraagt of je dit moet zeggen of niet.

Mijn vriend(in) loopt hoog op met zichzelf en voelt zich meer dan de anderen. Hoe kan ik reageren?

Iemand die hoogmoedig is, vertoont vaak een overdreven trots over zichzelf en is overmatig zelfverzekerd. Het helpt dan niet om daar negatief op te reageren want dan gaat die persoon zich misschien nog arroganter gedragen.

Veelgestelde vragen:

​Ik heb naaktfoto’s verstuurd en ik ben bang dat ze verspreid zullen worden. Wat nu?

Het gebeurt wel vaker dat je als jongere op een emotioneel moment iets doet en pas achteraf over de mogelijke gevolgen nadenkt. Alle jongeren nemen risico's, dus wees niet te streng voor jezelf.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik iemand helpen?

Vaak help je iemand enorm door te luisteren. Het klinkt heel simpel, maar laat je niet vangen. Met de 6 luistertips van Awel word je zeker een goede luisteraar!

Veelgestelde vragen:

Ik word al een (lange) tijd gepest. Het maakt me verdrietig en boos. Wat kan ik doen?

Wanneer je het slachtoffer bent van pesten kan je daar enorm onzeker door worden en word je vaak ook geconfronteerd met heftige emoties zoals boosheid, onmacht, verdriet, eenzaamheid, angst, enz. Het is heel belangrijk dat je er met iemand over praat.

Ik word al een (lange) tijd gepest en ik weet niet hoe dat komt. Waarom pesten ze mij?

Pesters kunnen om vele redenen overgaan tot het pesten van iemand anders. Het is een teken dat ze zich niet goed voelen. Want wie goed in zijn vel zit, pest niet.

Ik word gepest via het internet. Wat kan ik hieraan doen?

Pesten gaat vaak verder dan het klassieke uitschelden op school of elders. Pesten vindt steeds meer zijn weg via het internet. Pesters voelen zich veilig achter hun smartphone, tablet of computerscherm en de drempel ligt veel lager om hun slachtoffer pijn te doen en uit te schelden.

Veelgestelde vragen:

Ik heb stiekem de berichtjes van mijn lief gezien. Nu ben ik jaloers.

Het is niet leuk om je onzeker te voelen in je relatie. Waar je waarschijnlijk naar op zoek bent, is bevestiging, geruststelling dat de ander jou graag ziet, dat je de moeite waard bent, dat hij of zij zorg voor jou draagt. De kans dat je die geruststelling vindt in de gesprekjes die je lief met iemand anders voert, is heel klein.

Recente forumposts

Zal ik mijn bff vergeten?

Mijn bff is al een jaar dood😭. Ik mis hem nog steeds heel erg hard. Maar nu ben ik bang dat ik hem vergeet?
lees meer
gepost door Anoniem | 13 uur geleden
9 keer bekeken
0 reacties
18 Geef
Thema's:
De anderen en ik

Ik snap hem niet?

Hey mensen ik heb een vraagje. 2 weken geleden heeft mijn ex het uit gemaakt en ik had het daar toch wel 2 dagen moeilijk mee ,maar ben nu opgelucht dat het toch wel uit is want dan kan ik weer...
lees meer
gepost door Anoniem | 15 uur geleden
22 keer bekeken
1 reactie
27 Geef

😍😍😟😟😢😿😻

Hey, ik ben een meisje van 11 jaar ik ga naar het 1ste middelbaar en ga naar de academie voor te tekenen... Daar is een jongen die ik leuk vind. Ik zou vaker met hem willen praten over school ofzo....
lees meer
gepost door Twijfelende Spion | 15 uur geleden
45 keer bekeken
2 reacties
36 Geef

Spontaan zijn bij je vrienden

Hey, Ik heb het de laatste tijd nogal moeilijk met "spontaan zijn" als ik samen ben met mijn beste vriendin. Daarom twijfel ik ook wel of ze wel mijn beste vriendin is. Ik heb om één of andere reden...
lees meer
gepost door Paarse Vos | 16 uur geleden
31 keer bekeken
3 reacties
24 Geef
Thema's:
De anderen en ik

kriebels in je buik

Heyy, Ik heb een vraagje. Kan je verliefd zijn zonder kriebels in je buik te voelen? ikzelf heb nog nooit echt kriebels in mijn buik gevoeld. Ik heb wel iemand mooi, interessant gevonden. Ook dacht...
lees meer
gepost door Curieuze Clown | 17 uur geleden
68 keer bekeken
3 reacties
34 Geef